SLO
Podelitev znaka SQ – Slovenska kakovost tudi podjetju ARMAT d.o.o.

Podelitev znaka SQ – Slovenska kakovost tudi podjetju ARMAT d.o.o.

sep 2014

Podelitev znaka SQ – Slovenska kakovost tudi podjetju ARMAT d.o.o.

Na 47. Mednarodnem sejmu obrti in podjetnosti (MOS), septembra 2014 v Celju, je Slovensko združenje za kakovost in odličnost (SZKO) slavnostno podelilo znak SQ prejemnikom, med katerimi je bilo tudi naše podjetje Armat d.o.o. http://www.szko.si/uploads/external/Seznam%20prejemnikov%20znaka%20SQ.pdf

Znak SQ lahko pridobijo podjetja, ki vnaprej izkažejo dobre poslovne rezultate in visoko kakovost izdelkov in/ali storitev. Pridobljeni znak SQ pomeni veliko konkurenčno prednost, saj je simbol prepoznane in preverjene kakovosti izdelkov in/ali storitev. Prejemniku zagotavlja lažjo prepoznavnost kakovosti in izvora slovenskih izdelkov in/ali storitev doma in v tujini, spodbuja dvig kakovosti, hkrati pa predstavlja močno promocijsko orodje.

Znak SQ se lahko primerja z avstrijskim znakom kakovosti Geprüfte Qualität, ki ga že več kot 25 let podeljuje Avstrijsko združenje za kakovost. V Slovenskem združenju za kakovost in odličnost (SZKO) so zasnovali in uredili vrsto dokumentov, pravilnikov, postopkov, vprašalnikov, anket in ocenjevalnih listov (tudi za sistem kakovosti), ki utemeljujejo podeljevanje znaka kakovosti SQ. Šele na osnovi uspešne presoje vseh vidikov poslovanja je mogoče izdati sklep o pridobitvi certifikata za konkreten izdelek ali storitev in podeliti pravico do uporabe znaka SQ. Znak SQ podpira tudi Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo RS, saj je prepričano, da bo pripomogel k promociji slovenskih podjetij in Slovenije kot države.